Ons verhaal

Voor de studie Ondernemerschap & Retail Management werd ons gevraagd een product te ontwikkelen wat een probleem oplost. Hiermee begon ons avontuur.

Het probleem

In onze omgeving zien wij veel gezinnen met kleine kinderen. Binnen deze gezinnen zien we vaak snelle ontwikkeling bij kinderen. Hierbij komt dat de prioriteiten van de kids vaak verschuiven van papa en mama naar opvang, school, vriendjes, sport etc. Hierdoor zijn de eetmomenten aan het einde van de dag des te waardevol! Dit is een moment om de dag te bespreken en de band met je kinderen verder te ontwikkelen.

Helaas zien wij vaak veel strijd aan tafel als gevolg van eetproblematiek. Wanneer kinderen niet willen eten zorgt dit vaak voor stressvolle situaties voor zowel ouder als kind. Hierop hebben wij van Team Solvd een oplossing bedacht!

De oplossing

Na het vaststellen van het probleem begonnen wij met uitgebreid onderzoek. Hierbij kwamen wij in contact met pedagogen, andere studenten, kinderdagverblijven, basisscholen en nog belangrijker: ouders. Dit in combinatie met uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken bracht ons bij verrassings –en beloningseffecten.

Effect

Deze effecten zijn het meest effectief bij kinderen tussen de twee en zes jaar, en laat dit nu net onze doelgroep zijn! Door de kinderen een duidelijke stimulans te geven om het bord leeg te eten wordt de strijd aan tafel drastisch verminderd.

Hiermee hopen wij dus gezond eetgedrag te stimuleren en de waardevolle eetmomenten tussen ouder en kind te waarborgen! Bekijk onze producten hier!